210 6843095 - 6939100800

Μελετη Εξωτερικων χωρων

ss1a

Κάθε μελέτη είναι ξεχωριστή αλλά υπακούει πάντα στα παρακάτω βασικά βήματα:

1. Επαφή με τον πελάτη και επίσκεψή μας στον -υπό μελέτη- χώρο του.

2. Εμπεριστατωμένη συζήτηση με τον πελάτη πάνω στις σκέψεις, τις επιθυμίες, και τις απόψεις που έχει για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του.

3. Προσχέδια διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Έγχρωμα σχέδια υπό κλίμακα και σκίτσα, ώστε να είναι πλήρως κατανοητές οι προτάσεις μας.
Συζήτηση πάνω σε αυτές με όλες τις αλλαγές και τροποποιήσεις που απαιτούνται μέχρι να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Αφού έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα ακολουθούν τα Σχέδια εφαρμογής της μελέτης που περιλαμβάνουν:

Α. το σχέδιο χάραξης: τα σχέδια αυτά τοποθετούν όλα τα στοιχεία του κήπου (υπαίθρια ψησταριά, πισίνα, πέργολες, καθιστικά, δάπεδα κ.λπ.), εκτός των φυτών, στην ακριβή τους θέση και δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ακριβή τους τοποθέτηση στο χώρο.

Β. τα σχέδια κατασκευών και κατασκευαστικών λεπτομερειών: τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν τις απαραίτητες κατόψεις, όψεις και τομές, όλων των στοιχείων που χρειάζεται για την υλοποίηση των κατασκευών του σχεδίου (π.χ. κάτοψη, όψη και τομή της υπαίθριας ψησταριάς).

Γ. το σχέδιο φωτισμού: το σχέδιο φωτισμού παρουσιάζει την θέση των φωτιστικών, τον τύπο φωτιστικού (π.χ. σποτ ή κολωνάκι), ακόμα και το είδος του φωτισμού (ψυχρό ή θερμό φώς) που χρειάζεται ο κήπος για να είναι λειτουργικός αλλά και άρτιος από άποψη αισθητικής.

Δ. το σχέδιο φύτευσης: είναι το σχέδιο που αποτυπώνει αναλυτικά την θέση των φυτών, λαμβάνοντας υπόψη του το τελικό μέγεθός τους. Πάνω σε αυτό το σχέδιο αποτυπώνεται και ο χώρος εγκατάστασης του χλοοτάπητα.

Ε. το σχέδιο άρδευσης: είναι το σχέδιο όπου μελετάται το σύστημα αυτόματου ποτίσματος και πάνω σε αυτό αποτυπώνονται και οι διαδρομές των υπόγειων σωλήνων αλλά και όλα τα υλικά που απαιτούνται για να ποτιστεί ο κήπος με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση νερού.

No comments.